Etusivu Yhteydenotto Oma asiakastili
Tuoteryhmät
Jälleenmyyjät
Tietosivut
Maksutavat

Halti koulutus / Bestpet.fi verkkokauppa

On monia tapoja kouluttaa koiraa. Dr.Roger Mugford on erikoistunut ongelmakoirien koulutukseen ja hoitoon. Tässä työssä tarvitaan erilaisia apu-välineitä ja koska niitä ei ole ollut, Dr. Roger Mugford on niitä kehitellyt ja niitä onkin jo myyty miljoonia, ne vain yksinkertaisesti toimivat. Tässä vinkkejä:

Halti koulutus

Koirien kouluttaminen ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista. Uusin tieto koirien käyttäytymisen syistä on johtanut uudenlaisien menetelmien käyttöönottoon. Oikean käytöksen palkitseminen ja uusien koulutus välineiden kehittäminen, ovat tehneet väkivaltaisesta, piikki- ja kuristuspanta koulutuksesta vanhanaikaisia ja tehottomia.
 
Haltin monitoimi talutin on suunniteltu hallitsemaan, ohjaamaan ja pitämään koiraa paikallaan monissa eri käytännön tilanteissa. Se myös lisää Halti reaktionvaljaan ja Halti kuonopannan koulutusmahdollisuuksia.   
 
Halti talutin on valmistettu teryleenistä, on pehmeä käsitellä eikä polta nopeassakaan luistossa käsiä.
Talutin voidaan nopeasti kiinnittää vyötärön ympärille tai vaikka tolpan ympäri kaupassa käynnin ajaksi. Sopii myös kahden koiran ulkoiluttamiseen ja lisäksi taluttimia voidaan pitkää tarvittaessa helpolla myös liittää toisiinsa.
 
Kaksi lukkoa ja taluttimessa olevat useat kiinnitysrenkaat helpottavat koiran ulkoiluttamisessa ja tekevät taluttimesta todella monipuolisen;
 

Pitkänä n. 180 cm, puolipitkänä n. 135 cm ja lyhyenä n. 100 cm. Useampi yhdistettynä lisää pituuksia.

Halti talutin on erittäin vahva ja toimii myös erinomaisesti koiran paikalleen kiinnittämiseen. Tässä pitää muistaa opettaa koira olemaan paikallaan. Toiset koirat inhoavat kiinni sitomista ja saattavat jopa purra taluttimen poikki.

Kovapäisille koirille suositellaan Halti kuonopantaa ja Halti taluttimen sitomista vyötärön ympärille. Tällä estetään koiraa vetämästä yllättäviin suuntiin turvallisesti. Vastaavasti kädet jäävät vapaiksi.
 

Halti-reaktiovaljas ja/tai Halti-kuonopanta koulutuksessa käytetään molempia lukkoja. Valjaissa suurempi kiinnitetään selän päällä olevaan renkaaseen ja tämä toimi ”jarruna”. Pienempi lukko kiinnitetään rinnan edessä olevaan renkaaseen ja tämä toimii ”rattina”.  Vasen käsi kontrolloi ”jarrua” ja oikea käsi ohjaa ”ratista”. Tunne on vastaava kuin joku ohjaisi ihmistä takaapäin, olkapäistä kääntäen. Vastaavasti Halti-kuonopannassa - suurempi lukko kiinnitetään kaulaimeen ja pienempi Halti-kuonopantaan. Periaate molemmissa sama, koiran kontrollointi. Todella vaikeissa tapauksissa voidaan käyttää Halti-valjaita yhdessä Halti kuonopannan kanssa. 

Yleisesti koiran ulkoiluttamisen pitäisi olla mukavaa ja kivaa molemmille. Taluttimen pitäisi olla löysänä, sillä kireällä oleva talutin kannustaa vetämään. Tämä on peruslähtökohta oli koiralla sitten kuonopanta, valjaat tai kaulain. On paljon eri koulutustapoja lopettaa turha vetäminen, yksi helppo tapa on käyttää palkitsevaa menetelmää ja namupalat/naksutin on niistä yksi. Ohjataan koiraa hidastamalla vauhtia, käskemällä sitä istumaan/sivulle -  edellä kulkemisen sijaan. Joskus on hyvä kääntyä toiseen suuntaan, jolloin koira automaattisesti seuraa ohjaajaa ja makupalaa.

 
Äänen käyttö on tarpeellinen osa koiran koulutusta ja varsinkin toisto. Komentosanojen tulee olla teräviä ja yksinkertaisia. Yleisin virhe on pitää talutinta kireällä, pakottaen koiraa vetämään. Tämä asettaa koiralle rajan ja haasteen vetää. On parempi opettaa koira seuraamaan vierellä ja tähän koulutukseen Halti-reaktiovaljas on erinomainen. Koira oppii lähes välittömästi taluttimen kiristyessä ja koiran oman vetovoiman kohdistuessa hartioiden kääntymiseen. Mitä kovempaa koira vetää, sitä kovempaa ”rattia” käännetään. Tässä vaiheessa vetoa ei vedä ohjaaja vaan koira itse aiheuttaa tämän, ohjaajan pitäessä talutinta paikallaan.  Yhdistämällä ”jarrun” ja ”ratin” käyttö, koira automaattisesti alkaa seurata. Tässä yhteydessä ”seuraa” komento opitaan automaattisesti.
 
Yleisesti koira oppii tämän ”seuraa” käskyn nopeasti, varsinkin jos harjoittelu tapahtuu rauhassa, ilman häiriöitä. Virhe tehdään yleensä silloin kun koiraa ei kouluteta ja vetotilanne tapahtuu vasta esimerkiksi kohdatessa toinen koira. Tässä vaiheessa koira ei osaa yhdistää vetämistään koulutukselliseen tilanteeseen eikä valjaista saada kaikkea hyötyä irti.
 
Koiran opittua ”seuraa” käsky, ulkoiluttamisesta tulee vapaampaa, talutin voi olla löysällä kunnes käsky ”seuraa” annetaan ja koiran tulee tällöin välittömästi tulla ohjaajan vierelle ”seuraa” komennon mukaisesti. Tässä namupalojen on todettu auttavan todella paljon. 
 
Halti taluttimen 2 metrin pituus on ihanteellinen opetettaessa koiralle ”tänne” ja ”paikka” käskyihin. Annetaan käsky ”tänne”, astutaan taaksepäin ja koiraa seuraa namupalaa. Tätä voidaan jatkaa ja vähitellen luopua taluttimesta kokonaan ja pidentää välimatkaa. ”Paikka” komento voi olla vähän hankalampi, koira mielellään tulee luokse ja saada se tulossa pysähtymään vaatii erilaisen tekniikan. Koiralle annetaan käsky ”istu” ja koiran istuessa nostetaan käsi pystyyn ja annetaan komento ”paikka”, astutaan metri taaksepäin pitäen silmäkontakti koiraan.
Koiran pysyttyä hetki paikallaan, palataan lähelle ja annetaan namupala. Tätä jatketaan etäisyyttä  ja aikaa pidentämällä. Jos koira ei pysy paikalla, palataan alkuun.
 
Halti laitteiden keksijä koiraterapeutti Dr. Roger Mugford kehittää ja suunnittelee näitä laitteita yksinkertaistaakseen koulutusta ja näillä laitteilla koulutus todella helpottuu ja kaikenlisäksi on hauskaa ja mukavaa molemmille. Koirat luonnostaan haluavat miellyttää ja kun koulutuksesta tulee iloinen leikkimielinen tapahtuma, myös oppiminen helpottuu. Koiran kova käsittely, huutaminen, repiminen, kuristuskaulainten käyttö ja vastaava kovakouraisuus ainoastaan vaikeuttavat koulutusta ja heikentävät koiran luottamusta ohjaajaan. Koira ei ymmärrä puhetta ja kovakouraisuus vain pahentaa koiran taipumusta oppia. Se ei ymmärrä miksi sille huudetaan ja sitä kuritetaan ja lopputuloksena voi hyvinkin olla erilaisia käytösongelmia, vihaisuudesta alkaen.
 
Positiivisella asenteella on vaikutus myös koiraan ja koiran oppimiskykyyn. 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ostoskori
0 kpl
Tuotehaku
Anna tuotehaun hakusana
 
Laajennettu haku